streda 1. mája 2013

Rodičovské fitness

V zdravom tele, zdravý duch. To platí aj pre rodičov. Takže, keď taký rodič po čase zistí, že má jednu ruku úplne vysilenú od nonstop nosenia potomka, následne poničenú chrbticu od neustáleho sklánania sa k dieťaťu, že sa ráno budí rovnako poničený, ako si do postele ľahol, je čas na nápravu. Že nemáte kam dať deti, kým budete vo fitku? Kto tvrdí, že musíte deti odkladať?



Deti netreba odkladať, deti treba využiť. Navrhujem niekoľko športových disciplín.

Zaujímavé môže byť vzpieranie s dieťaťom. Ako rastie dieťa, rastie aj váha. Svaly sa trápia a silnejú. Túto disciplínu navrhujem skoro od narodenia potomka. Možno zakomponovať pusu na noštek.

Fit lopta. Okrem zábavy aj práca! Sadneme si na fit loptu a skáčeme. Dieťa je na rukách v polohe vhodnej pre jeho vek. Nezabúdame meniť strany na ktorej je dieťa. Pekný zadok zaručený.

Ak je dieťa ešte malé a ochotné sedieť v kočíku, môžeme sa venovať rýchlej chôdzi. Samozrejme porozmýšľame o povrchu, po ktorom pôjdeme, nechceme s dieťaťa vytriasť dušu.

Deti sa radi húpu. Hojdačky, zvané ľudovo kvargle vyžadujú dvoch na hru. ak máte iba jedno dieťa, posaďte ho na jeden koniec a do oboch rúk vezmite druhý koniec. A pumpujeme! Makáme!

Je také obdobie, kedy deti nechávajú po sebe bordel (cca do tridsiatky, potom ich už hádam konečne vykopnete z domu). Tieto veci treba pozbierať zo zeme. Nepredkláňame sa, zakaždým si čupneme. Krásne drepy.

Môj brat keď bol malý povedal našej rozospatej mame, že chce pusu. Tak sa nadvihla z postele a dala mu ju. Brat bol nespokojný a chcel ešte jednu. Takto sa to zopakovalo niekoľko krát. A potom sa brat začal rehotať, aké super brušáky, mama, robíš! (Ach to brucho! Všetko ostatné by sa ešte dalo, ale to brucho!)

A cvičíme celý deň!