streda 17. júla 2013

Olympiáda v úžasnosti

Keď malá Anička povedala konečne v cca jeden a pol roku "mama", jej mama žiarila šťastím. Konečne dosiahli métu, o ktorej sa aj poézia píše. A Aničkinej mame vydržala hrdosť až po najbližšiu návštevu ihriska, kde sa od Maruškinej maminky dozvedela, že Maruška vedela povedať "mama" už v šiestich mesiacoch. Takže toto kolo vyhráva Maruška.



Celkom nezaslúžene métu samostatnej chôdze dosiahol malý Janko a to skôr ako Paťko, aj keď na výučbu Jankovej chôdze  jeho rodičia celkom tučne kašľali, kým Paťkovi rodičia sa aktívne venovali výučbe chôdze doslova krok za krokom. Ani neustále vkladanie do chodáka, ani hračky, ktoré by mal Paťko tlačiť pred sebou a dokonca ani sústavné napomínanie, aby sa konečne postavil na vlastné, nepretlačili Paťka cez cieľovú pásku s nápisom "chôdza po dvoch" skôr ako Janka. Ihrisková komisia sa zhodla, že je to podozrivé, pretože Janka nikdy nevideli  žiadnom chodáku a nikdy ho nikto neučil chodiť.

Rekord v nenosení na rukách dosiahla malá Klára, ktorá trávi na rukách najmenej času zo všetkých detí podobného veku v okolí. V poslednej dobe ju nikto na rukách nevidel a susedia rodičov podozrievajú z týrania. Klára má 14 mesiacov a všade chodí sama. Buginu zďaleka obchádza a jediné miesto, kde sa jej aspoň chvíľu ochotná nechať sa voziť je nákupný vozík. Malú Kláru nosili ako malú v takej handre priviazanú na tele, chudáci, asi nemali na kočík. No a Klára bola prvého roka furt na rukách, alebo niekde o niekoho priviazaná.  Síce jej predpovedali, že bude už na tých rukách furt, len nejako sa to ututlalo.

Evička vie po anglicky, to začala už v škôlke. Vedela všetky farby, zvieratká a pesničky. Potom chodila ešte na nemčinu a v štvrtej triede ju zapísali do jazykovky na francúštinu. Lebo angličtinu vie každý a nemčina je taký hnusný jazyk, tak nech má aj niečo ušľachtilejšie. Evička bude asi najúžasnejšie a jazykovo najvybavenejšie dieťa v okolí. Svojej jazykovej výbave sa venuje šesť dní v týždni.

Medailu o najbio dieťa vedie Lesanka. Má päť rokov a ešte neochutnala cukrík, ani čokoládu. Pije iba pramenitú vodu a ak má chuť na nejakú mňamku, vypýta si zapekaný baklažán. Na opačnom brehu sa nachádza Dianka, ktorá už v jednom mesiaci ochutnávala z prsta to, čo jedli všetci ostatní. Teraz má Dianka rok a už ochutnala aj klobásu aj hranolčeky z fast foodu. Pije jupíky a vodu vlastne ochutnala iba raz a nechutila jej. Jej rodičia sa hrdia tým, že ich dieťa je pripravené na tento svet. Za čo si malá Dianka zaslúži medailu o naj"junkfood" dieťa v okolí.

Dávidko má už síce päť rokov, ale jeho mamička sa nezabudne oháňať zriedkavým prvenstvom oblasti zubov. Dávidko sa totiž narodil s dvoma zubami a to už je čo povedať.

Väčšina z nás však žije v temnej šedi priemernosti. Dieťa sa posadilo cca podľa tabuľky, podobne začalo štvornožkovať, či rozprávať. Nemáme žiadne medaile. Nemáme žiadne prvenstvo. A je nám to úplne fuk!