sobota 5. apríla 2014

Áno, som matkou malého dieťaťa

Matku malého dieťaťa možno spoznať aj v dave. Je množstvo pomocných znakov, podľa ktorých sa môžete orientovať. Dnes to už nie je vek cca 20-25 rokov, kedy bola u predchádzajúcej generácie žien vysoká pravdepodobnosť, že matkami malých detí sú. Dnes musíme ísť viac do hĺbky a zamerať sa na detaily. Aj keď žena nemá na sebe nalepené malé dieťa, je rozoznateľná.




Napríklad v potravinách je to jednoduché. Je to tá, ktorá aj keď stojí, udržuje vozík v chode. Čičíka nákup.
Je to tiež žena, ktorá ostatných upozorňuje na sanitku, hasičov, traktor, lietadlo a iné vychytávky. (Aha traktor!)

Je to aj žena, ktorá si popod nos hmká najnovšie songy zo Spievankova, alebo nejakej detskej kreslenky.
(Pláva kačka po jazere, Do you wanna build a snowman, ....)
Je tu tiež niekoľko vonkajších znakov. Vlasy sú neustále v gumičke (mastné), oči s kruhami (alebo za slnečnými okuliarmi), na oblečení sa nachádzajú škvrny a žena pravdepodobne vykazuje znaky predávkovania kofeínom (8 káv denne).

Nosí topánky, ktoré sa ľahko obúvajú a vyzúvajú a z ktorých sa ľahko vysypáva piesok. V kabelke nosí vlhčené utierky. Tá kabelka je vlastne tzv. prebaľovacia taška. Na ulici sa otáča za peknými kočíkmi. A ešte k tým kočíkom. Orientuje sa v značkách kočíkov a premýšľa, aký by si zaobstarala, dokonca aj keď podnikla všetky kroky, aby už nemala ďalšie dieťa. (Slovo "kočíky" je voľne zameniteľné za slovo "nosičky").

Pozná niekoľko materských fór. Nemusí byť zaregistrovaná a aktívna, ale často mala aspoň krátke obdobie závisosti na niektorom z nich. Nábytok, dlážku, palubnú dosku auta, kočík, autosedačku, stolík v kaviarni aj čokoľvek, čo príde pod ruku, utiera už spomínanými vlhčenými utierkami. Pozrite na jej vlasy. Áno, už bolo spomenuté, že sú mastné, ale teraz vidíme, že farba už dosť odrastá. A také tie veľké náušnice, čo trošku opticky zoštíhľujú tvár, tak tie nenosí, lebo deti za ne zvyknú ťahať.

Na tvári má úsmev.
(Pretože byť matkou je úžasné)